Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 12:14

"Ющенко особисто зацікавлений в тому, щоб Черновецький залишився мером Києва"

Експерти Агентства моделювання ситуацій допускають, що команда Президента Віктора Ющенка може стати зацікавленою в перебуванні Леоніда Черновецького на посаді мера Києва.

Про це сказано в повідомленні АМС.

На думку експертів, мер прагне відтягнути можливу відставку й домовитися з командою Президента.

Підтвердженням цьому, вважають вони, служать коментарі окремих депутатів блоку "Наша Україна - Народна самооборона" про відсутність юридичних підстав для відставки мера.

"Тобто тепер саме найбільш наближені до Віктора Ющенка люди будуть "стригти купони" від подальшого перебування Черновецького при владі в столиці", - сказав директор АМС Віталій Бала.

Експерт вважає, що в Президента Віктора Ющенка є всі важелі, щоб виконати одну з ключових передвиборних обіцянок НУНС - провести дострокові вибори мера столиці.

"Водночас партійні структури НУНС не беруть активної участі в акціях протесту проти Черновецького, організованих БЮТ і Блоком Кличка. Демарш Луценка в цьому контексті можна списати на спробу стимулювання ситуації, але не консолідовану позицію НУНС у київському питанні", - сказав експерт.

Таким чином, резюмує Бала, якщо Президент не вживатиме ніяких конкретних кроків щодо відставки мера, це може свідчити про його особисту зацікавленість у перебуванні Черновецького на цій посаді.

Фракція "Блоку Юліи Тимошенко" у Київраді допускає відставку мера Києва Леоніда Черновецького шляхом висловлення йому у недовіри 2/3 депутатів Київради.

Існує 3 варіанти дострокового припинення повноважень мера Києва: проведення референдуму про недовіру йому, висловлення йому недовіри двома третинами депутатів Київради, прийняття Радою рішення про дострокове припинення повноважень мера, що повинне ґрунтуватися на порушеннях ним законодавства й підтверджуватися в судовому порядку, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко особисто зацікавлений в тому, щоб Черновецький залишився мером Києва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути