середа, 16 січня 2008 13:03

"Україна стане членом СОТ цього року"

Сенатор США, голова сенатського комітету з міжнародних справ Річард Лугар вважає, що Україна може стати членом Світової організації торгівлі в цьому році.

Про це сенатор сказав на прес-конференції у середу.

"Економічний розвиток України відбувається дуже успішно, і це цілком обгрунтовує членство України в СОТ в цьому році", - сказав він.

Президент України Віктор Ющенко визначив завданням уряду, парламенту й Секретаріату Президента вступ України до СОТ у лютому 2008 року.

Раніше центральний офіс СОТ повідомляв, що вступ України до організації може відбутися на засіданні Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 7-8 лютого в Женеві. Питання митних тарифів із ЄС залишається останнім у рамках переговорів щодо вступу України до СОТ.

10 січня під час зустрічі Президента з прем`єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком було ухвалено рішення, що до Брюсселя буде направлено групу, яка зніме всі розбіжності між Україною і ЄС щодо експортних мит.

14 січня голова представництва Європейської Комісії в Україні Ієн БОУГ заявив, що Євросоюз не висував наприкінці 2007 року й не має наміру висувати в поточному році ніяких нових вимог до України в рамках її вступу до СОТ, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Україна стане членом СОТ цього року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути