Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 18:05

"Україна повинна бути готова отримувати газ за ринковою ціною"

Народний депутат, міністр опозиційного уряду по питаннях промислової політики і підприємництва Анатолій Кінах вважає, що зростання цін на газ незворотнє, і Україна повинна бути готова отримувати газ за ринковою ціною.

"Зростання цін на газ незворотнє. Ми повинні бути готові до ринкових умов", - сказав Кінах, коментуючи можливе підвищення ціни на газ для України у зв"язку з тим, що ВАТ "Газпром" (РФ) має намір з наступного року купувати газ у країн Середньої Азії по ринкових цінах.

При цьому він підкреслив, що політика України в цьому питанні повинна бути прогнозована, "з чітким розумінням середньострокової перспективи, етапів підвищення цін і чіткими системними, високопрофесійними діями уряду".

Кінах підкреслив, що для України, промисловість якої має дуже високий енергоємний рівень, украй важливо виробити адекватну соціально-економічну політику.

Депутат з жалем відзначив, що і при ціні в $179,5 за 1 тис. куб. м газу провідні галузі української економіки мають великі проблеми, зокрема це стосується підприємств хімічної галузі.

За його словами, не може не турбувати той факт, що в Україні так і не сформована і не виконується енергетична стратегія розвитку країни.

Кінах також підкреслив, що в Україні немає консолідованої президентської, урядової вертикалі з проблеми врегулювання ситуації в газовій сфері.

За словами Кінаха, в нинішній ситуації украй важливо не допустити шокової терапії. Він вважає, що уряду необхідно докласти всіх зусиль, щоб умови постачання газу дотримувалися за раніше обумовленою ціною - $179,5 за 1 тис. куб.м газу, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «"Україна повинна бути готова отримувати газ за ринковою ціною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути