Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 17:56

"Україна не може стати асоційованим членом ЄС" - Єврокомісія

"Україна не може стати асоційованим членом ЄС" - Єврокомісія
Україна не може стати асоційованим членом Євросоюзу, оскільки такого статусу в цій регіональній організації не існує, повідомила представник Єврокомісії Кристиана Хоман.

"Цього (такого статусу) не існує, є статус кандидата (в члени ЄС)", - сказала вона.

Президент України Віктор Ющенко, виступаючи в понеділок на п"ятій асамблеї Усесвітнього руху за демократію, заявив, що Україна отримає чітку перспективу членства в Європейському Союзі - в новій угоді з ЄС буде зафіксовано асоційоване членство України в цій організації.

Коментуючи цю заяву, Хоман висловила думку, що, можливо, мова йде про помилку з перекладом слів голови української держави.

Чиновник Єврокомісії нагадав, що ЄС вибудовує відносини з Україною в рамках Європейської політики сусідства, яка не припускає членства в організації.

Що стосується переговорів, що ведуться сторонами про укладення нової, розширеної угоди ЄС-Україна, яка замінить нині чинну, то, як повідомила Хоман, рішення про її підписання може бути ухвалене на двосторонньому саміті на початку осені цього року.

"Ми сподіваємося, що в ході саміту ЄС-Україна, який відбудеться на початку цього року, сторони дадуть оцінку тому, на якому етапі ми знаходимося з переговорами, і подивляться, чи можемо ми підписати цю угоду до кінця року", - сказав вона.

Керівництво України розраховує, що у вересні 2008 року буде підписаний новий, посилений договір з ЄС, в якому з"явиться перспектива членства.

"Думаю, ми отримаємо чітку перспективу членства в ЄС, як кілька днів тому отримали чітку перспективу членства в НАТО", - сказав Ющенко.

Україна поставила перед собою стратегічну мету інтегруватися в НАТО і ЄС. На саміті НАТО в Бухаресті Україну не включили в План дій з членства в альянсі, не дивлячись на підтримку США, і перенесли це питання на грудень, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не може стати асоційованим членом ЄС" - Єврокомісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути