вівторок, 04 березня 2008 08:49

"Україна не має в сховищах власного газу"

НАК "Нафтогаз України" не має в своїх сховищах власного газу, тому заяви нинішнього керівництва компанії про те, що в разі припинення поставок "Газпромом" в України достатньо власних запасів – це міф, заявив в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ІСТV директор Центру енергетичних досліджень Костянтин Бородін.

"Згідно з прогнозним балансом НАК "Нафтогаз України" від 3 січня 2008 року на 2008 рік обсяг власного газу НАК "Нафтогаз України" в підземних сховищах складає 40 мільйонів кубічних метрів. Це споживання України приблизно за 3 години. Решта газу станом на 1 січні складала 22 мільярди кубічних метрів. З них 13,9 – "РосУкрЕнерго", 3,5 – "УкрГаз-Енерго", 3,1 – "Укрнафта", 1 мільярд 900 мільйонів – комерційні структури, і півмільярда – держрезерв. Станом на 1 березня, тобто через 2 місяці залишок газу в підземці – 15,6 мільярда кубометрів. Тобто спожито понад 7 мільярдів кубометрів. Жодного договору на купівлю цього газу ані з "РосУкрЕнерго", ані з "УкрГазЕнерго", ані з "Укрнафтою", ані з комерційними структурами, ні з ким НАК "Нафтогаз України" не укладено. Немає таких договорів. Це класична крадіжка газу в обсязі понад 7 мільярдів кубометрів з підземних сховищ" - заявив Бородін.

Водночас, радник прем`єр-міністра з енергетичних питань, народний депутат Олександр Гудима відповів на цю інформацію так: "Можете бачити, чого варті заяви уряду Януковича, що вони залишили наступникам повний порядок в галузі. Вони залишили нам порожні газосховища".

ICTV 

Зараз ви читаєте новину «"Україна не має в сховищах власного газу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути