Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 12:45

"У Ющенка розробили план розміщення в Україні військових баз США " - Симоненко

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко заявляє про розробку Секретаріатом Президента сценаріїв розміщення в Україні військових баз США або НАТО.

Про це повідомила прес-служба КПУ.

"У Секретаріаті Президента розроблено й погоджено кілька сценаріїв підготовки до розміщення військових баз США або НАТО на території України", - заявив Симоненко.

При цьому Симоненко послався на інформацію, що надійшла з інформованих джерел.

Він вважає, що з цією метою президентською стороною за підтримки екстремістських націоналістичних організацій можуть бути спровоковані міжконфесійні й міжетнічні конфлікти, терористичні акти, масові безладдя, зокрема на Кримському півострові й у Севастополі.

Симоненко виступає за терміновий розгляд Верховною Радою внесеного фракцією КПУ законопроекту про основні положення внутрішньої й зовнішньої політики, у якому прописаний позаблоковий статус України, і внесення відповідних змін до Конституції.

Раніше Президент Віктор Ющенко багаторазово заявляв, що приєднання України до Плану дій із членства в НАТО та її можливе подальше членство в альянсі жодним чином не означає, що на території України будуть розміщені військові бази інших країн, ядерна зброя, або те, що Україна братиме участь у воєнних операціях, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"У Ющенка розробили план розміщення в Україні військових баз США " - Симоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути