Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 14:51

"Тимошенко підставили"

"Регіонал" Сергій Ківалов вважає, що радники з юридичних питань підвели голову Уряду, а грамотне роз`яснення міністра трохи запізнилося в часі.

Йдеться про вчорашню заяву Юлії Тимошенко: "Ми сьогодні, щоб захистити наші митні, податкові адміністрації і інші органи, які зобов`язані збирати податки, прийняли спеціальну ухвалу, яка дає свободу і право на основі Конституції України не виконувати свідомо злочинні рішення судів".

Ківалов нагадав, що судові ухвали виносяться не від імені того або іншого судді, а ім`ям України, і є обов`язковими до виконання на всій території України. "Причому Кримінальний Кодекс України містить спеціальну статтю, 382-у, про відповідальність саме за невиконання рішень судів". Для громадян це - позбавлення волі на термін до трьох років, а для посадовців – до п`яти.

"Втішно, що можновладці крок за кроком починають усвідомлювати, що незалежність судової влади – це щось одне, а видача їй індульгенції на безконтрольність і безвідповідальність – це щось інше, - заявив Ківалов.- Як кажуть, краще пізно, ніж ніколи. Але хотілося б все ж таки побачити якісь відчутні плоди цього прозріння: наприклад, у вигляді політичної волі парламентської більшості на завершення реформи законодавства про судовий устрій, або розблокування роботи Вищої ради юстиції".

Разом з тим депутат підкреслив, що право на оскарження свідомо неправосудних рішень в апеляційних інстанціях не означає індульгенції для чиновників, які умисне відмовляться виконувати чинні судові рішення. Такий чиновник "ризикує сам бути звинуваченим в скоєнні злочину", - підкреслює Ківалов.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко підставили"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути