четвер, 13 грудня 2007 09:50

"Тимошенко чекає політична поразка"

Директор Центру соціальних досліджень Софія Андрій Єрмолаєв вважає, що після невдалого голосування за кандидатуру Юлії Тимошенко на пост прем"єра логічно було б висунути іншу кандидатуру, можливо - від того ж Блоку Юлії Тимошенко.

"Якщо б Тимошенко не прагнула до влади за будь-яку ціну - вона повинна була б відмовитися від нового голосування, тому що вірогідність невдачі висока, і це вже буде не технічна невдача, а її політична поразка", - сказав політолог.

Єрмолаєв вважає, що президент не в змозі вплинути на "прем"єріаду".

"Блок Наша Україна-Народна самооборона перетворився на політичного сателіта БЮТ і її лідера Юлію Тимошенко. Через залежність пропрезидентського блоку і внутрішнього конфлікту, який наближається до скандальної перестрілки між нашоукраїнцями і секретаріатом, сам Президент став заручником. Він вже не впливає на політичну ситуацію у власному блоці, а відповідно - не в змозі впливати й на прем"єріаду", - зазначає політолог.

На думку Єрмолаєва, серед депутатів коаліції з"являються скептичні настрої. "Повторне внесення і майбутнє голосування вимагатиме жорсткого посилення дисципліни. Про демократію, плюралізм, свободу вибору і право на таємне волевиявлення тут і говорити не варто. Така коаліція буде потрібна лідерам БЮТ лише на трійку голосувань. А як бути із законодавчими ініціативами президента, майбутніми проектами від Кабміну, бюджетом, де також потрібно 100% голосів коаліції? Теж під телекамерами і в черзі?", - зазначає він.

Як повідомлялося, БЮТ запропонує союзникам по коаліції - блоку Наша Україна-Народна самооборона - в четвер голосувати за кандидатуру Юлії Тимошенко на пост прем"єра навіть, якщо Партія регіонів продовжить блокувати трибуну парламенту.


За матеріалами: Інтерфакс-Україна.


Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко чекає політична поразка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути