Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2009 16:00

"Свобода" зраділа поразці БЮТ в Тернопільському суді

"Свобода" зраділа поразці БЮТ в Тернопільському суді

Тернопільський окружний адміністративний суд 23 квітня відмовився задовольнити позовні вимоги БЮТ визнати протиправним та незаконним протокол про підсумки голосування та результати виборів до Тернопільської облради від 17 березня.

Про це повідомляє прес-служба всеукраїнського об"єднання "Свобода", яке отримало перемогу на тернопільських виборах.

БЮТ вимагав скасувати результати позачергових виборів депутатів Тернопільської облради, що відбулися 15 березня 2009 року та відновити статус-кво старої розпущеної обласної ради.

Суд взяв до уваги правові позиції, висловлені представником ВО "Свобода" у запереченнях проти позову, та відмовив у задоволенні позовних вимог.

Крім того, суд дійшов висновку, що виборчий процес в Україні регулюється виключно Конституцією та законами України, а волевиявлення громади не може бути відмінено постановою Верховної Ради, яка за своєю природою є підзаконним актом і повинна відповідати, а не суперечити законам.

Також суд взяв до уваги висновки, викладені в постанові цього ж суду від 11 березня 2009 року, залишеною без змін постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 14 березня 2009 року, згідно яких ніхто, в тому числі й Верховна Рада, не має повноважень припиняти виборчий процес, коли він вже розпочався.


Вибори в Тернопільську облраду відбулися 15 березня 2009 року. За їх результатами, в обласну раду пройшли сім політичних сил.

50 мандатів отримало Всеукраїнське об"єднання "Свобода", партія "Єдиний центр" - 20, Партія регіонів - 14, Блок Юлії Тимошенко - 12, Українська народна партія - 11, партія "Народний союз "Наша Самооборона" - 8, Блок Литвина - 5.

БЮТ заявив про намір оскаржити ці результати у суді через "чисельні фальсифікації в ході голосування".

За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «"Свобода" зраділа поразці БЮТ в Тернопільському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути