середа, 21 листопада 2007 15:07

"Спікером може стати Янукович"

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що трійкою лідерів на пост спікера може стати Плющ, Литвин і Янукович.

Політолог підкреслив, що, мабуть, нас чекають досить тривалі консультації, тому що задекларована в ці дні коаліція у складі БЮТ і НУ-НС не зможе продуктивно голосувати. На його думку, без голосів Блоку Литвина і Партії регіонів навряд чи можливо обрання керівництва Верховної Ради, це можливо, якщо будуть проведені нові переговори про новий склад коаліції.

"Кожна з можливих кандидатур на посаду спікера – це результат певного компромісу і розкладу сил. Що стосується Кириленка, я не бачу в цій кандидатурі ні серйозних ресурсів для політичного компромісу, ні готовності його підтримати. Я думаю, існує досить високий рівень недовіри між Президентом і нинішнім складом блоку Ну-НС", - сказав політолог.

Політолог відзначив, що у Януковича є можливість посісти посаду спікера за умови, що після тривалих переговорів, які можливі після невдач першої коаліції БЮТ-НУ, сторони повернуться до переговорів про широку коаліцію. У цьому випадку, за словами політолога, буде розглянутий варіант компромісного технічного уряду, Партія регіонів може очолити Верховну Раду, і уряд носитиме максимально нейтральний технократичний характер. Єрмолаєв підкреслив, що пост спікера може бути відданий ПР.

"ForUm"

Зараз ви читаєте новину «"Спікером може стати Янукович"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути