середа, 02 квітня 2008 13:35

"Шанси Тимошенко на президентство збільшаться, якщо вона завоює владу в Києві"

Вибори мера і міської ради в Києві матимуть загальнонаціональний резонанс, вважає директор центру соціологічних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Резонанс від цих виборів буде не менший ніж, наприклад, від торішніх парламентських виборів, саме тому, що це репетиція майбутніх президентських виборів", - заявив політолог на прес-конференції в середу в Києві.

Як підкреслив Фесенко, найбільше значення перемога на київських виборах має для БЮТ. "Від того, чи вдасться Тимошенко завоювати владу в Києві, залежить відповідь на питання, чи вдасться їй завоювати і президентську посаду", - підкреслив він.

Кажучи про участь прем"єра Юлії Тимошенко в місцевих виборах, Фесенко відзначив, що це породжує етичну проблему, проте з правової точки зору "прямих заборон немає". "Депутат Київської міської ради - це не окрема професія і в принципі може поєднуватися з іншими видами професійної діяльності", - сказав політолог, відзначивши, що з політичної точки зору також є певний сенс в участі Тимошенко в місцевих виборах, оскільки отримавши більшість в Київраді БЮТ зможе певною мірою контролювати і мера.

Серед інших особливостей цих виборів Фесенко назвав те, що вони будуть дуже дорогими. Зокрема, за словами політолога, реальні витрати на всі види передвиборної діяльності складають мінімум $10 млн для кожного з кандидатів, а для серйозної участі у виборах - $20-30 млн. Водночас він нагадав, що діє обмеження виборчого фонду, введене два роки тому, - 1 млн грн.

Політолог висловив переконання, що на цих виборах існує висока вірогідність сюрпризів. Зокрема, серед можливих кандидатів-сюрпризів Фесенко назвав екс-мера Олександра Омельченка, відзначивши, що його достатньо високий рейтинг може дозволити значно вплинути на результат виборів, "змішати карти" фаворитам передвиборних гонок, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Шанси Тимошенко на президентство збільшаться, якщо вона завоює владу в Києві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути