середа, 25 червня 2008 13:21

"Самооборонці" наполягають перевірити, за чиї гроші літає Балога

Депутатська група "Народна самооборона" вимагає від Рахункової палати невідкладно перевірити інформацію про нецільове використання державного майна та коштів держбюджету посадовими особами секретаріату президента, їх рідними та близькими.

А саме йдеться про авіарейси державного авіаційного підприємства "Україна" протягом 2007 року за участю глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Із такою вимогою депутати від "Народної самооборони" (фракція "НУ-НС") звернулися до голови Рахункової палати Валентина Симоненка, повідомляє прес-служба громадського руху.

У тексті відповідного депутатського звернення від 23 червня сказано, що "до депутатської групи "Народна самооборона" з різних джерел надходить інформація про нецільове використання державного майна та коштів державного бюджету посадовими особами секретаріату президента, їх рідними та близькими шляхом незаконного користування повітряними суднами державного авіаційного підприємства "Україна" під час авіаперельотів з приватною метою територією нашої держави".

Так, "Самооборона" стверджує, що у її розпорядженні є інформація щодо 24 авіарейсів, здійснених літаками авіапідприємства "Україна" протягом 2007-2008 років, під час яких на борту перебували "Балога, наближені до нього посадовці та народні депутати України, родичі та знайомі". "Самооборона" наводить інформацію по кожному з цих рейсів.

"Усі зазначені авіарейси під час їх організації та виконання мали статус спеціальних (некомерційних), але були здійснені виключно з приватною метою, переважно у вихідні дні", - сказано в зверненні.

"Народна самооборона" нагадує, що відповідно до положення про державне авіапідприємство "Україна" та його статуту, виконання спеціальних рейсів цієї авіакомпанії фінансується за рахунок державного бюджету.

"Ураховуючи викладене, керуючись вимогами ст. ст. 16, 17 та 19 закону "Про статус народного депутата", прошу невідкладно провести перевірку дотримання вимог чинного законодавства та цільового використання бюджетних коштів під час здійснення авіарейсів державного авіаційного підприємства "Україна" протягом 2007 року", - йдеться у зверненні.

"У випадку, якщо на сьогоднішній день зазначені у нашому зверненні авіарейси шляхом різноманітних махінацій переведено до розряду "комерційних", прошу перевірити фактичний час та обсяги їх оплати з боку пасажирів. Про результати перевірки прошу повідомити на нашу адресу", - додається у ньому.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Самооборонці" наполягають перевірити, за чиї гроші літає Балога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути