Ексклюзиви
середа, 23 травня 2007 08:24

"Регіони" зраділи: Суд відмовився розглядати позов Ющенка

Учора Голосіївський районний суд Києва виніс ухвалу відмовити Президентові України Віктору Ющенку в розгляді його позову відносно трьох суддів Конституційного Суду України. 

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

21 травня Президент України звернувся до даного суду з адміністративним позовом про визнання дій Валерія Пшеничного, Сюзанни Станік і Володимира Іващенка протиправними. Суть претензій Президента зводилася до того, що, всупереч змісту його указів про звільнення вищезазначених суддів, останні продовжували виконувати свої функціональні обов`язки, беручи участь в пленарних засіданнях КСУ.

Ющенко просив суд визнати дії голови Конституційного Суду України по допущенню Станік, Пшеничного і Іващенка на пленарні засідання, що вже відбулися, протиправними і заборонити вищеназваним особам брати в них участь надалі.

За інформацією прес-служби ПР, вивчивши надані матеріали, суддя Голосіївського райсуду Коломієць встановив наступне: "Враховуючи суть позовних вимог, вважаю, що дана суперечка не стосується публічно-правових відносин, у зв`язку з чим вказана позовна заява не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства. Відповідно до п.1 ч.1 ст.109 КАС України, якщо заяву не слід розглядати у порядку адміністративного судочинства, суддя відмовляє у відкритті провадження у адміністративній справі".

На підставі вищевикладеного, керуючись п.1 ч.1 ст.109, 165 КАС України, суддя виніс ухвалу відмовити у відкритті провадження у справі по цьому адміністративному позову Президента України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" зраділи: Суд відмовився розглядати позов Ющенка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути