Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 13:27

"Регіони" зареєструють законопроект про дострокові вибори Президента

"Регіони" зареєструють законопроект про дострокові вибори Президента

Партія регіонів пропонуватиме провести 30 вересня 2007 року дострокові президентські і парламентські вибори, пише "Сегодня". Про це сказав заступник голови фракції Партії регіонів Василя Кисельова.

Зокрема, планується, що у п`ятницю у Верховній Раді буде зареєстровано законопроект про проведення 30 вересня дострокових парламентських і президентських виборів.

За словами Кисельова, такий прецедент в історії незалежної України уже був. "У 1994 році, аби розв"язати конфлікт, президент Леонід Кравчук та спікер Іван Плющ домовились про проведення спільних дострокових виборів", - наголосив депутат.

Конституція України передбачає, що позачергові вибори до Верховної Ради призначаються Президентом і проводяться у період 60 з дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень парламенту.

Чергові вибори Президента України, за Конституцією, проводяться в останню неділю останнього місяця п`ятого року повноважень Президента. У разі дострокового припинення повноважень глави держави вибори Президента проводяться в період 90 днів з дня припинення повноважень.

Конституція України також передбачає, що Президент виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України. Повноваження глави держави припиняються достроково у разі відставки, неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров`я, усунення з поста у порядку імпічменту чи смерті.

За Конституцією, відставка Президента України набуває чинності з моменту проголошення ним особисто заяви про відставку на засіданні Верховної Ради, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" зареєструють законопроект про дострокові вибори Президента ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути