Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 09:44

"Регіони" проти скасування депутатської недоторканості

Партія регіонів не голосуватиме за законопроект про обмеження депутатської недоторканості. Як передає "Німецька хвиля", представник Партії регіонів Вадим Колесниченко небажання голосувати за цей законопроект пояснив так:

"Я з двох позицій не хочу голосувати. По-перше, у нас (фракції Партії регіонів) є свій законопроект, який не виділяє президента, суддів і посадовців. А по-друге, я вважаю це голим популізмом".

Колесниченко зауважив, що Партія регіонів знову пропонуватиме розглянути свій проект закону щодо депутатської недоторканності.

Водночас, член фракції БЮТ Сергій Шевчук в інтерв"ю "Німецькій хвилі" підтвердив, що його політична сила голосуватиме за скасування депутатських привілеїв.

"Депутатська недоторканість у цьому вигляді лише сприяє розбещенню слуг народу. Ми вважаємо, що повинно бути у депутата право чесно і сміливо говорити на будь-яку тему. А що стосується криміналу, то тут парламентарії мусять бути взірцем, якщо не рівними з іншими громадянами", - сказав він.

Як відомо, Верховна Рада планує розглянути законопроект про обмеження депутатської недоторканості. На цьому наполягає фракція "НУ-НС".

Днями Конституційний Суд ухвалив рішення, що законопроект щодо обмеження депутатської недоторканості відповідає Основному закону.

Як передбачається, пропоновані зміни дозволять притягати депутатів до кримінальної відповідальності без згоди парламенту. Водночас народним обранцям гарантується право вільної парламентської діяльності та свобода слова.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" проти скасування депутатської недоторканості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути