Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2007 09:16

"Регіони" попросили грошей у бізнесменів південного сходу на потреби партії

Голова політвиконкому Партії регіонів, віце-прем"єр-міністр Володимир Рибак звернувся до керівників підприємств з проханням про надання фінансової допомоги ПР, пише "Коммерсантъ-Украина".

"Прошу вас вирішити питання про надання безповоротної фінансової допомоги політичній Партії регіонів для здійснення статутної діяльності", - говориться в листі Рибака.

У зверненні наголошується, що Партія регіонів включена в реєстр неприбуткових організацій. Тут же вказаний розрахунковий рахунок ПР в Київському філіалі Першого українського міжнародного банку.

Звернення, в якому міститься прохання про надання матеріальної підтримки, датується 6 квітня 2007 року – через декілька днів після підписання Президентом указу про дострокове припинення повноважень Верховної ради V скликання.

Рибак вчора підтвердив "Коммерсанту" факт свого звернення до керівників підприємств. В той же час він підкреслив, що ставив свій підпис "як голова політвиконкому партії".

За його словами, засоби, отримані таким чином, йдуть на утримання партії. Проте суми, що отримуються таким чином "Регіонами" він назвати відмовився.

Рибак спростував припущення про те, що, звернувшись за матеріальною допомогою через декілька днів після підписання Ющенка указу про розпуск парламенту, ПР почала підготовку до виборчої кампанії.

У керівництві ПР вважають таку практику "нормальною".

"Я знаю, що такі листи керівникам підприємств направлялися і раніше, коли Володимир Васильович ще не був віце-прем"єром", – сказав заступник голови політвиконкому Сергій Ларін. За його словами, йдеться про підприємства, "керівники яких за духом близькі Партії регіонів і готові надати невелику фінансову допомогу".

На підприємствах, яким не байдужі інтереси ПР, вчора інформацію про необхідність виділення коштів на потреби партії підтвердити не змогли.

"Мені такі листи не приходили. У мене не просили фінансової допомоги ні Партія регіонів, ні Соцпартія, ні БЮТ, ні будь-яка інша партія. У жодній з компаній, що входять до групи АІС, подібні листи також не зареєстровані", – заявив народний депутат від ПР, акціонер корпорації "Автоінвестстрой" Дмитро Святаш.

В той же час в Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті, що входить в корпорацію "Систем Кепітал Менеджмент" підприємця Рената Ахметова, не були такими категоричними.

"В принципі, будь-яке приватне підприємство може виділяти кошти на доброчинність, – розповів прес-секретар Центрального ГЗК Матвій Дмитренко. – Я сумніваюся, що ми виділяли кошти для фінансування Партії регіонів на підставі листа, про який ви говорите. Але точної інформації з цього приводу у мене немає".

Тим часом, факт одержання листа від Володимира Рибака вчора змогли підтвердити в Харкові, Запоріжжі, Одесі та Херсоні. Причому керівник одного з херсонських підприємств розповів, що одержав листа з Києва факсом. За його словами, потім з ним по телефону було проведено коротку бесіду, в ході якої йому кілька разів наполегливо порадили: "Подумайте про майбутнєУкраїни, подумайте про своє майбутнє і майбутнє своїх дітей".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" попросили грошей у бізнесменів південного сходу на потреби партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути