Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 15:44

"Регіони" лобіюють інтереси "горілочників"

Партія регіонів активно лобіює інтереси "горілочників". Таку думку висловив замглави комітету з питань податкової і митної політики у Верховній раді Костянтин Бондарьов в інтерв"ю газеті "Дело".

"Сьогодні робиться спроба зберегти тіньовий ринок і сірі схеми. Це дуже великі гроші і засобів для досягнення цієї мети особливо ніхто не вибирає. Лобіюються сірі схеми роботи на ринку. Тіньовим гравцям потрібно підвищити акцизи. Це принесе їм надприбуток", - заявив він.

За його словами, нинішня проблема акцизу - це не його розмір і збільшення. Сьогодні присутня наступна риторика: "Давайте піднімемо акцизний збір, і таким чином ми збільшимо надходження до бюджету". Вона не зовсім правильна. Проблема полягає в тому, що ми ще не навчилися збирати той акцизний збір, який існує. Народний депутат стверджує, що зараз він збирається всього лише на 30-40%.

Зацікавлені в такому стані речей, за словами Бондарьова, досить відомі люди, як наприклад, народний депутат Павло Климець, член Партії регіонів, голова правління ЗАТ "Олімп".

"На ринку всі чудово знають, що "Олімп" є найбільшою компанією, яка не платить повністю акциз. Зокрема по ТМ "Біленька". Саме тому вона є найдешевшою. Це лідер тіньового ринку", - заявив Бондарьов.

"Є Людмила Русаліна, яка тісно працювала з Миколою Азаровим і сьогодні підтримує активні лобістські контакти з "біло-блакитними". Всім відома її компанія "Петрус", яка має чотири або п"ять виробничих майданчиків і використовує схеми ухилення від сплати акцизів. Цей список можна продовжувати довго", - додав він.

За матеріалами: Дело.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" лобіюють інтереси "горілочників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути