Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2008 10:23

"Регіонали" використовують непоінформованість населення щодо НАТО"

 На думку експерта Центру Разумкова Олександра Литвиненка, Партія регіонів і Компартія вдаються до політичної маніпуляції, коли приводять як аргумент правомірності своїх вимог думку прихильників, більшість з яких непоінформовані в питанні НАТО.

Експерт вважає, що низька обізнаність певних категорій громадян України з тематики НАТО у поєднанні з їх небажанням отримувати відповідну інформацію, повинно стати серйозною темою для дискусії навколо використання референдуму як способу рішення цього стратегічного питання зовнішньої політики.

Литвиненко  упевнений, що вимога опозиції проводити референдуми щодо кожної дії, направленої на вступ України в НАТО, не враховує реальний рівень інформованості громадян про альянс.

"Це стосується, в першу чергу, прихильників самих Партії регіонів і Компартії", відзначив Литвиненко , оперуючи даними опитування, проведеного соціологічною службою Центра Разумкова у червні 2007 року.

Зокрема, це опитування засвідчило, що серед громадян, які збиралися голосувати на позачергових парламентських виборах за Партію регіонів, лише 6,9% вважали свій рівень інформованості про НАТО високим, тоді як 57,6% визначали його як низький або взагалі "нульовий". Серед прихильників КПУ частки добре і погано або ніяк не інформованих складали, відповідно, 12,8% і 52,9%", відзначив експерт.

Він додав, що ще більш показовими є відносини прихильників Партії регіонів і КПУ до можливості отримати більше інформації про Північноатлантичний альянс. Так, хотіли б отримати більше такої інформації 43,8% виборців Партії регіонів і 30,5% виборців КПУ. Водночас, заявили, що їх ця тема не цікавить, відповідно, 48,5% прихильників "регіоналів" і 60,9% прихильників комуністів, пояснив експерт.

Нагадаємо, робота Верховної Ради виявилася заблокованою зусиллями опозиційних фракцій, які вимагають від спікера парламенту Арсенія Яценюка відкликати підпис під листом до керівництва НАТО з проханням про приєднання України до ПДЧ в Альянсі.

За матеріалами: УНИАН, Корреспондент.net Украина.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" використовують непоінформованість населення щодо НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути