Ексклюзиви
середа, 18 червня 2008 12:01

"Регіонали" хочуть підвищити виборчий бар"єр до 10%

Представник фракції Партії регіонів Василь Грицак каже, що парламентаріям необхідно ухвалити новий виборчий Закон з відкритими списками, підвищивши при цьому прохідний бар"єр до 10%. Про це він заявив в інтерв"ю ЛІгабізнесІнформ.

За словами "регіонала", таким чином можливо припинити хаос і руйнування інститутів державної влади, а також так звані ситуативні союзи і добитися політичної структуризації.

"Адже результати минулих виборів продемонстрували неефективність виборчого законодавства. Нинішній парламент показав свою повну недієздатність, особливо після розпаду коаліції. Хотів би також нагадати, що і я, і члени Партії регіонів, і представники громадськості передбачали і неодноразово говорили, що незаконні дострокові вибори не змінять розстановку політичних сил в парламенті", - констатував він.

Грицак упевнений, що якщо нові вибори провести за старим законом і старими принципами, то повториться те ж саме.

Нагадаємо, після позачергових парламентських виборів в 2007 році розстановка сил у Верховній Раді не змінилася - БЮТ збільшив кількість мандатів, Партія регіонів і НУНС - зменшили.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть підвищити виборчий бар"єр до 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути