Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2007 11:57

"Пора" вимагає від Луценка публічних вибачень

 "Пора" вимагає від міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вибачень перед учасниками акції громадянської непокори "Україна без Кучми".

Також "Пора" звертається до парламентської коаліції, прем"єр-міністра і президента України із закликом задуматися над тим, чи потрібний демократичній країні міністр МВС, у якого моральний авторитет - колишній керівник МВС Юрія Кравченко. Про це повідомляє прес-служба "Пори".

Активісти вважають, що не можуть не відреагувати на останню заяву Луценко, який на зустрічі із співробітниками міліції запропонував назвати одну з навчальних установ системи внутрішніх справ ім"ям колишнього керівника МВС Юрія Кравченка. "Нагадаємо, що Юрій Кравченко був керівником репресивної машини Леоніда Кучми, яка нещадно працювала проти активістів і учасників акції громадянської непокори "Україна без Кучми", - наголосили вони.

"Пора" не хоче, щоб майбутні співробітники міліції виховувалися в установі, названій ім"ям Кравченка. "Ми не хочемо ганьбити нічию пам"ять, але якби Юрій Луценко не робив безвідповідальних заяв, цю тему ніхто б не піднімав", - відзначили активісти.

У зв"язку з цим організація вимагає від Луценка вибачень перед учасниками і активістами акції "Україна без Кучми", а також перед родичами і близькими Георгія Гонгадзе, "оскільки є підстави вважати, що Кравченко був причетний до вбивства журналіста".

"Також ми вимагаємо від Юрія Луценка принести вибачення перед учасниками комітету "Опір "За правду" і активістами "Пори", які відчули жорстокість силовиків по відношенню до мирних громадян, які не побоялися заявити про свою позицію", - йдеться у заяві "Пори".

21 січня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко запропонував увічнити пам"ять колишнього керівника відомства Юрія Кравченка. Про це він заявив під час свого виступу перед співробітниками Міністерства з нагоди Дня української міліції.

За матеріалами: АМІ Новости-Украина.

Зараз ви читаєте новину «"Пора" вимагає від Луценка публічних вибачень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути