понеділок, 07 квітня 2008 09:04

"Переконати українців у необхідності вступу до НАТО можуть лише бізнес-структури"

Два роки достатньо, щоб переконати українців щодо переваг вступу країни до НАТО та на референдумі отримати підтримку населення з цього питання.

В цьому переконаний експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба, передає Німецька хвиля.

Президент Віктор Ющенко в інтерв"ю, продемонстрованому у вихідні, висловився за проведення референдуму щодо НАТО через 2 роки.

Гроші виділяються і розкрадаються

На думку ж Лациби, в Україні немає реальної політичної сили чи політиків, які нині можуть взяти на себе відповідальність за проведення просвітницької кампанії щодо НАТО.

Експерт упевнений, що суспільство готове сприймати інформацію про Північно-Атлантичний альянс, однак сумнівається, чи скористається цим влада.

"Є хороші і сильні аргументи, навіщо це потрібно українцям, але тут проблема не в людях, а в політичних елітах: чи зможуть вони ухвалити це рішення і професійно провести цю кампанію. Бо нічого ж не робиться – гроші виділяються і розкрадаються", - каже Лациба.

За його словами, доручити інформувати українців про принади НАТО слід бізнес-структурам та професійним піар-агенціям, а не державним структурам, як тепер.

"Чиновники завжди були поаними агітаторами. А бізнес зможе досягти результату навіть швидше, ніж за 2 роки. Потрібна чітка мета, фінансування і державна підтримка", - запевняє Лациба.

Зараз ви читаєте новину «"Переконати українців у необхідності вступу до НАТО можуть лише бізнес-структури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути