Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 09:10

"Парламент не працює, бо всі готуються до президентських виборів"

Член політради Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко вважає, що парламент не працює, тому що всі готуються до президентських виборів.

За його словами, зараз в Україні спостерігається повне безвладдя: "Ніхто ніким не керує, кожен робить все, що хоче - як партії, так і окремі люди, окремі представники влади, гілки влади - ВР, уряд і СП".

"Такого не повинно бути. Потрібно, щоб в країні був визначений напрям соціально-економічного розвитку. А у нас немає програми - куди ми йдемо? Ми просто говоримо: ми виплатимо заощадження, наведемо лад в газовій сфері і так далі. Повинна бути стратегія розвитку держави. А уряд повинен її (стратегію) реалізувати, а не кожен тягнути на себе ковдру, заробляючи відповідний імідж", - відзначив він.

Валерій Пустовойтенко вважає, що Президентові сьогодні потрібно направити всі зусилля на проект реалізації конституційного права Президента і кожного громадянина. "Він повинен стежити за цим процесом. Просто соромно за те, що відбувається в країні!", - підкреслив він.

На питання, що, на його думку, може змінити ситуацію, що склалася в країні, політик відповів: "Потрібно провести одночасно і президентські, і парламентські вибори. Це змінить ситуацію. І команда, яка прийде, повинна створити всі структурні елементи влади і далі працювати. Адже зараз Тимошенко взагалі не займається країною, вона більше займається іміджевими проектами, чим стратегією розвитку України. Це небезпечно. Зараз всі лідери фракцій більше думають про президентські вибори, чим про ситуацію в країні".

Також екс-прем"єр-міністр звернув увагу на те, що з партії, яка входять до складу блоку НУ-НС, вийшли 7 членів: "Та кампанія, яку люди затіяли в НУ, направлена на підготовку до президентських виборів, щоб Ющенко пройшов на другий термін. І для мене зрозуміло і ясно, що Віктор Андрійович братиме участь в цих виборах. Але біда велика в тому, що він втратив авторитет в країні, рейтинг його впав не тільки серед народу, але у тому числі і в "Нашій Україні".

"Зрозуміло, що розроблена нова система підготовки до нових президентських виборів. І в НУ не всі надійні, не всі підтримують Віктора Андрійовича на посту Президента. Пішов відтік, як і перед парламентськими виборами, з НУ у бік БЮТ. Тому я думаю, що Президент активізує свою роботу в східному регіоні. І для нього сьогодні не головне підготовка до чемпіонату миру Євро-2012, Президент зараз більше займається підняттям свого власного іміджу", - вважає політик.

За матеріалами: ІМК

Зараз ви читаєте новину «"Парламент не працює, бо всі готуються до президентських виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути