понеділок, 14 січня 2008 12:26

"Обох віце-спікерів можуть отримати "регіонали"

"Обох віце-спікерів можуть отримати "регіонали"
Народний депутат IV і V скликань (фракція Соцпартії), директор Центру соціальної аналітики "Лівий погляд" Євгеній Філіндаш прогнозує, що представники опозиції можуть отримати портфелі обох віце-спікерів Верховної Ради.

"Ніякого затягування з голосуванням не буде. Цілком імовірно, що ці пости або поділять між собою Партія Регіонів і Блок Литвина, або вони відійдуть "регіоналам". Судячи по тому, яку активну діяльність розвинули коаліціонери з розколювання опозиційних сил, кадрова приманка може знову спрацювати. Це, звичайно, не пост секретаря РНБО, але для "групи Ахметова" такі посади можуть бути цікаві, як додатковий бонус", - цитує Філіндаша прес-служба Центру соціальної аналітики "Лівий погляд".

Частина регіоналів ще раз покаже, хто сьогодні має реальний вплив в Партії регіонів

На думку Філіндаша, це фактично означатиме остаточне оформлення "негласної коаліції".

"Юлія Володимирівна (прем"єр Тимошенко) готова піти і не на такі кадрові поступки заради отримання хоч якоїсь стабільності. А частина регіоналів ще раз покаже, хто сьогодні має реальний вплив в Партії регіонів".

Пости першого заступника і заступника Верховної Ради залишаються вакантними. Про відхід в опозицію заявила фракція Партії регіонів.

Лідер фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Вячеслав Кириленко заявляв, що коаліція відмовляється від поста першого віце-спікера на користь опозиції і на цю посаду має всі підстави претендувати "найбільша фракція опозиції" (Партія регіонів).

При цьому Кириленко не виключив, що і фракція Блоку Литвина може висунути свою кандидатуру на цю посаду. "Ми також не заперечуємо (проти цього)", - сказав Кириленко. При цьому він підкреслив, що НУ-НС не підтримає "будь-яку кандидатуру від Компартії" на пост першого віце-спікера.

Представники фракції Партії регіонів також раніше заявляли, що готові підтримати на пост першого віце-спікера кандидатуру представника Компартії Адама Мартинюка, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Обох віце-спікерів можуть отримати "регіонали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути