Ексклюзиви
середа, 25 червня 2008 19:24

"НУНС та БЮТ потребують серйозних внутрішніх реформ"

Експерт Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Кошель вважає, що низькі результати на київських виборах, блокування трибуни Верховної Ради, вихід окремих депутатів зі складу коаліції вкотре засвідчили, що головні політичні сили потребують серйозних внутрішніх реформ.

Про це він сказав сьогодні під час круглого столу "Партії в умовах політичної кризи: розколи, злиття та поглинання", який був організований Комітетом виборців України.

Політолог зазначає, що такі реформи є найбільш актуальними для блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" та БЮТ. "Проблеми цих політичних сил не можна вирішити внесенням лише "косметичних" змін до виборчого законодавства і запровадженням відкритих виборчих списків, на чому наголошують політики, – зауважив він. – Основним політичним силам потрібно, насамперед, зменшити свою залежність від політичних лідерів і переглянути внутрішні механізми формування списків".

Експерт також припустив, що значна частина блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" розчиниться в новому політичному проекті "Єдиний Центр", який зараз проводить дуже активне партійне будівництво, зокрема на Сході і Півдні України. "Ця політична сила пропонує досить прагматичний підхід до вирішення багатьох, у тому числі знакових для суспільства проблем. Крім того, їй вдалося залучити до своїх лав таких яскравих регіональних лідерів, як екс-мера Харкова Володимира Шумілкіна та голову Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина", – зазначає експерт. Тому, на думку Олексія Кошеля, сьогодні політики даремно недооцінюють потенціал Єдиного Центру.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «"НУНС та БЮТ потребують серйозних внутрішніх реформ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути