Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 16:14

"Нафтогаз" втратить 14 млрд – Шлапак

"Нафтогаз" втратить 14 млрд – Шлапак
Перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак прогнозує, що за умови дії затверджених НКРЕ цін на газ втрати НАК "Нафтогаз України" в 2009 році можуть скласти більше 14 млрд грн. Причому 12 млрд з цієї суми складуть втрати від реалізації газу в системі теплокоммуненерго, близько 2,5 млрд - промпідприємств.

Про це Шлапак сказав сьогодні в коментарі журналістам.

"НАК "Нафтогаз України" сьогодні вимушена складати фінансування свого плану з певними втратами. Таким чином, якщо не будуть прийняті заходи - а це може бути лише зміна бюджету, яким НАКу ці засоби будуть компенсовані, - НАК піде прямою дорогою до банкрутства", - сказав Шлапак.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день НАК "Нафтогаз України" фактично "топиться" урядом.

Як повідомлялося, Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) 29 січня затвердила граничну ціну на природний газ для промислових споживачів, а також інших суб"єктів господарювання на 2009 рік на рівні 2020,25 грн. за тисячу кубометрів.

В той же час НКРЕ прогнозує, що кінцева ціна газу, що реалізовується НАК "Нафтогаз України" промисловим підприємствам і бюджетним організаціям, з врахуванням ПДВ і діючого тарифу на транспортування складе 2570 грн. за тисячу кубометрів, що на 27%, або 713 грн., перевищить ціну на газ для промпідприємств в грудні 2008 року, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" втратить 14 млрд – Шлапак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути