Ексклюзиви
четвер, 18 жовтня 2007 14:41

"Нашоукраїнці" не хочуть голосувати за ініціативи Тимошенко

Кандидат в народні депутати від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Владислав Каськыв заявляє, що в блоці існують сумніви щодо підтримки пакету 12 законопроектів з коаліційної угоди між БЮТ і НУ-НС.

"У нас є великі сумніви відносно підтримки того пакету законопроектів, який нібито узгоджений між БЮТ і НУ-НС", - сказав він.

Каськів підкреслив, що він, як член політради блоку, не підтримує голосування за введення імперативного мандата. "Можу заявити, що і більшість членів політради не підтримують таке голосування", - сказав він.

Крім того, він підкреслив, що не розуміє необхідності продовження мораторію на введення ринку землі в Україні. В.Каськив назвав популістськими тези про створення професійної армії в Україні в зазначені в документі терміни, а також "абсолютно нереальною" виплату знецінених внесків колишнього Ощадбанку СРСР протягом двох років.

"Ми, як політики, не готові узяти на себе відповідальність за їх реалізацію", - сказав Каськів, додавши, що "за цей популізм, очевидно, повинен нести відповідальність їх автор". (вищеперелічені положення ініційовані Блоком Юлії Тимошенко).

При цьому Каськів назвав порочною практику пакетного голосування за законопроекти.

Він вважає, що всі ці спірні питання повинні бути вирішені до скликання першого засідання Верховної Ради України.

За його словами, в коаліційній угоді, окрім назв цих 12 законопроектів не викладена їх суть. Він підкреслив, що ніхто з 9 членів політради блоку "Наша Україна - Народна самооборона" не бачив суті цих законопроектів.

При цьому представник НУ-НС підкреслив, що з боку БЮТ і НУ-НС "є тверда політична воля" до створення демократичної коаліції. За його словами, немає жодної людини, яка не проголосувала б за створення такої коаліції, за призначення Юлії Тимошенко прем"єр-міністром України, а В"ячеслава Кириленка головою Верховної Ради України.

В той же час Каськів підкреслив, що позачергові вибори проводилися в Україні не для того, щоб вибрати Тимошенко, а для того, щоб було сформовано уряд, здатний провести радикальні економічні реформи, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" не хочуть голосувати за ініціативи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути