Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 17:23

"Наша Україна" звинуватила російську владу в українофобії

"Наша Україна" звинуватила російську владу в українофобії

Рішення російської влади щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, закриття Українського освітнього центру в Москві, "пресування" Бібліотеки української літератури в Москві свідомо спрямовані на знищення національно-культурної ідентичності української діаспори в РФ.

Про це йдеться у заяві політичної партії "Наша Україна".

Як повідомляє прес-служба цієї політичної сили, "Наша Україна" висловлює "рішучий протест проти реалізації російською владою відверто антиукраїнського курсу".

"Наголошуємо, що неможливо реалізовувати курс на добросусідство без захисту прав національних меншин, зокрема української діаспори на території Російської Федерації", - йдеться у заяві.

"Наша Україна" запевнила, що підтримуватиме наших співвітчизників в Росії, використовуватиме міжнародні механізми відстоювання прав українців. "Разом ми звертаємось до Ради Європи, ОБСЄ інших міжнародних організацій щодо порушення культурно-освітніх прав української меншини в Росії", - сказали в організації і пообіцяли, що вживатимуть дій для відновлення гідного життя української національної громади в Росії.

"Ми також звертаємось до Міністерства закордонних справ України належним чином відреагувати на заяву міністра закордонних справ Російської Федерації, сприяти нам захистити права українських громадян в РФ", - резюмували нашеукраїнці.

Нагадаємо, Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров. За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано в її статуті.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" звинуватила російську владу в українофобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути