Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 18:34

"Народна самооборона" вимагає звільнити Медведька через Ющенка

Громадянський рух "Народна самооборона" звертається до депутатів з вимогою негайно започаткувати збір підписів про включення до порядку денного чергової сесії парламенту питання про довіру до генпрокурора Олександра Медведька.

Про це йдеться у заяві Народної Самооборони у відповідь на відсутність у Печерському суді подання на обрання запобіжного заходу стосовно затриманого нещодавно директора Департаменту контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА Ігоря Гончара.

"Як зухвалу і цинічну образу "Народної самооборони" та її лідера Юрія Луценка ми сприймаємо відмову Генеральної прокуратури у затриманні... Гончара, впійманого у середу працівниками Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України безпосередньо при отриманні хабара", - сказано у заяві.

У "Народній Самообороні" розцінюють позицію керівництва ГПУ, "яке нині готове закрити очі на очевидний злочин, аби тим самим догодити своїм покровителям на Банковій, як відверте знущання над законом, всією системою правоохоронних органів та тими ідеалами, які були восени 2004 року проголошені нинішнім президентом Віктором Ющенком на Майдані".

"Відмовою у затриманні високопосадовця ДПА Гончара, котрий вчинив досить важкий злочин, Генеральна прокуратура ще раз довела, що це відомство вже давно перетворилося на адвокатську контору, котра більше переймається захистом впливових корупціонерів, хабарників та усяких грошовитих злочинців", - сказано у заяві.

Як відомо, у п"ятницю Гончару мали обрати запобіжний захід. Проте у Печерському суді заявили, що на даний момент немає подання від Генпрокуратури на обрання запобіжного заходу Гончару.

Раніше працівники антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України і Генеральної прокуратури затримали Гончара під час одержання хабара в сумі $20 тис в середу, 6 серпня.

Гончар є колишнім сватом президента Віктора Ющенка. Його син Михайло жив у незареєстрованому шлюбі з дочкою президента Віталіною Ющенко, у них є спільна дитина, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Народна самооборона" вимагає звільнити Медведька через Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути