пʼятниця, 20 червня 2008 10:26

"Нацбанк діє за вказівками Балоги і провокує зростання інфляції" - Ляшко

Ми не вийдемо за межі інфляції, передбаченої урядом на цей рік. А значить, інфляція не перевищить 15,3%.

Про це заявив народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко ОлегЛяшко, коментуючи<>інформацію про те, що Нацбанк спростовує прогноз Тимошенко щодо інфляції, оскільки вважає, що зростання цін буде набагато вищим - його експерти прогнозують інфляцію у 23,9%.

"У червні інфляція стабілізувалася, а далі буде її зниження за рахунок того, що прогнозується надзвичайний урожай, - вал буде близько 80 мільйонів тонн. Тоді як в кращі радянські часи урожай був 50 мільйонів тонн. Тому до кінця року ми вийдемо якраз на ту цифру інфляції, яку прогнозує уряд", - додав політик.

На питання, чому прогнозовані цифри щодо інфляції НБУ і уряду істотно відрізняються, Ляшко відповів: "Нацбанк, на превеликий жаль, діє за вказівками Секретаріату Президента, і замість того, щоб допомагати уряду долати зростання інфляції, він, у тому числі і такими заявами, провокує її зростанняї", повідомляє ІМК.

Зараз ви читаєте новину «"Нацбанк діє за вказівками Балоги і провокує зростання інфляції" - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути