Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 11:59

"Кар"єра губернаторів залежатиме від того, на кого вони поставлять - на Балогу чи Тимошенко"

Експерти Агентства моделювання ситуацій прогнозують загострення боротьби між Президентом і Кабінетом Міністрів за вплив на регіональні еліти перед президентськими виборами.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Очевидно, що сьогодні наближається час, коли регіональні політичні еліти змушені будуть визначатися, на кого робити ставку на майбутніх президентських виборах", - вважає директор Агентства Віталій Бала.

У цьому контексті, на його думку, недавня заборона Секретаріату Президента губернаторам відвідувати засідання Кабміну може мати для Президента Віктора Ющенка непередбачувані наслідки.

"Подібна політика тільки посилить конфронтацію між прем"єром і Президентом і прискорить настання розв"язки", - говорить експерт.

Балу також зазначив, що для представників місцевої влади зараз наступає ключовий момент щодо розвитку їхньої подальшої кар"єри.

"Залежно від того, на кого вони зроблять ставку - на (главу Секретаріату Президента Віктора) Балогу чи на (прем"єр-міністра Юлію) Тимошенко й буде розвиватися їхня подальша кар"єра", - вважає він.

При цьому, на думку Бали, вибір прийдеться робити як керівникам, призначуваним у виконавчу владу - губернаторам, так і вибраним керівникам місцевих рад-мерам міст.

Секретаріат Президента вимагає узгодження із Президентом відряджень губернаторів.

У свою чергу, Тимошенко, що є лідером блоку свого імені, вважає абсурдним ізолювання Кабміну від виконавчої влади на місцях.

Вибори Президента повинні відбутися в січні 2010 року, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Кар"єра губернаторів залежатиме від того, на кого вони поставлять - на Балогу чи Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути