Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 16:47

"Черновецький навіть не знає дороги до Чорнобиля" - Омельченко

Період 90-их був найважчим для соціальної реабілітації постраждалих від аварії ЧАЕС. Про це Олександра Омельченко заявив журналістам перед зустріччю з ветеранами ліквідації аварії на ЧАЕС. "Тоді Київ прийняв на себе десятки тисяч наших чорнобильців, які не мали житла, були позбавлені накопиченого за все життя майна, у них не було жодних засобів до існування, бо не мали ж роботи" - поділився столичний міський голових тих років.

За словами Омельченка у ті часи і Києву доводилося нелегко. "Однак навіть тоді у 96 році чорнобильцям було надано понад 20 тис. квартир на Трощені по вулиці Каштанова та на Харківському масиві. Нами було започатковано соціальну програму "Турбота" , яка мала окрему статтю в бюджеті міста. На Дарниці по вулиці Краківській ми відкрили лікувально-реабілітаційний центр для чорнобильців. Усі фахівці-енергетики після закриття Чорнобильської станції першочергово отримали роботу у Києві" - поділився тодішній столичний голова Олександр Омельченко. Крім того, у 2003 році Києвом було профінансовано нові шлюзи на Київському морі. Це гарантувало повну безпеку проточних вод з Київського моря у Дніпро. Для київських спеціалістів, які працювали у Чорнобилі вахтовим методом, з міського бюджету було профінансовано будівництво житлово-соціального комплексу у місті Славутич. До роковин Чорнобильської катастрофи у столиці звели церкву Феодосія Чернігівського на Святошині та Храм Георгія Побідоносця на Дарниці, - додав Омельченко.

Олександр Омельченко поділився, що не за словами чув про катастрофу. "Разом з моєю будівельною бригадою ми були безпосередньо там на місці у перші дні і тижні". Нинішній мер за словами Омельченка навіть не знає дороги до Чорнобиля: "Далі Вишгородської дамби у напрямку Чорнобиля він не виїжджав".

Зараз ви читаєте новину «"Черновецький навіть не знає дороги до Чорнобиля" - Омельченко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути