вівторок, 26 лютого 2008 09:43

"Базікання клерків Секретаріату не заважатиме Тимошенко" - Турчинов

Виконання урядової програми і вживання антиінфляційних заходів - це робота Кабінету міністрів.

Про це заявив напередодні "5 каналу" перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов.
Так він відреагував на заяву керівника Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Романа Жуковського про те, що антиінфляційні заходи уряду не були узгоджені з президентом і Секретаріатом президента.

"Я не знаю, хто такий Жуковський, але у будь-якому випадку кожен повинен займатися своїми справами", - сказав Турчинов.

"Базікання клерків Секретаріату не заважатиме виконувати програму уряду і проводити антиінфляційну політику", - підкреслив він.

Відзначимо, Жуковський заявив напередодні, що в СП не підтримують намір Кабінету міністрів здійснювати жорстку монетарну політику як метод боротьби з інфляцією - за його словами, це призведе до спаду зростання економіки. Якщо жорстка монетарна політика буде упроваджена, то зменшення інфляції на 1% викличе аналогічне падіння зростання економіки, підкреслив Жуковський, додавши, що Національний банк України розділяє цю точку зору.

СП пропонує уряду визначитися - адміністративними або ринковими методами стримувати інфляцію. За словами Жуковського, президент України Віктор Ющенко наполягає саме на ринкових методах заборони інфляції, зокрема, на збільшенні об"ємів державних інтервенцій на продовольчому ринку.

В той же час, за словами Жуковського, президент вважає неприпустимим зменшення об"ємів соціальних витрат як одного з інструментів боротьби з інфляцією. У далекій перспективі інфляцію допоможе подолати збільшення продовольчого виробництва в Україні, а в найближчій перспективі - інтервенції продуктів харчування з Державного резерву, відзначив Жуковський.

Ющенко і прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко мають намір обговорити питання подолання інфляції в середу, 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Базікання клерків Секретаріату не заважатиме Тимошенко" - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути