Ексклюзиви
середа, 12 березня 2008 08:30

"Антиінфляційні заходи Тимошенко спрацюють лише через півроку"

Експерти переконані - навіть якщо вжити усіх антиінфляційних заходів, що озвучили урядовці - а це і вилучення з обігу надлишкових коштів, і відмова уряду від зовнішніх запозичень, - реально вони запрацюють лише за півроку.

Фахівці додають - варто також обнулити дефіцит бюджету, обмежити соціальні обіцянки та збільшити пропозицію на ринку продовольства.

"Говорити, чи реально 9,6, чи ні ми можемо в другій половині року, тоді, коли буде відомо, що з врожаєм, чи ратифікувала Україна угоду з СОТ, тобто, чи почали ми лібералізувати економіку, які будуть антиінфляційні заходи і як зреагує на них економіка. Але реалістичний прогноз - таки 11%", - вважає експерт Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Вероніка Мовчан.

Водночас Кабмін припускає можливість перегляду інфляційного прогнозу на поточний рік. Про це під час економічного самміту у Лондоні повідомив заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, передає "5-й канал".

Він зауважив, що це може статися лише після обрахування березневої інфляції. А наразі, за словами Максюти, попри високі темпи зростання споживчих цін: у січні інфляція – 2,9%, в лютому – 2,7%, урядовці дотримуються офіційно закладеного в бюджет-2008 прогнозу інфляції - 9,6% відсотка за підсумками року.

Зараз ви читаєте новину «"Антиінфляційні заходи Тимошенко спрацюють лише через півроку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути