вівторок, 26 серпня 2008 09:19

"Якщо Тимошенко знову створить коаліцію, її не зупинять аж до фінішу"

Лідер фракції "Блок Литвина" у Верховній Раді України, лідер Народної партії Володимир Литвин вважає, що рішення Конституційного Суду щодо принципів існування парламентської коаліції не нормуватиме нинішньої ситуації у Верховній Раді.

Про це Литвин сказав журналістам в місті Новоград-Волинский Житомирської області.

За словами політика, при існуючих взаємних звинуваченнях народних депутатів він пропонував оголосити, що коаліції зараз немає, і тоді "кожна з політичних сил, яка входить до коаліції, отримала б шанс її наново сформувати".

"Якщо Тимошенко це вдасться, то вона тоді підтвердить свої повноваження, і ніхто її вже не зупинить аж до фінішу, в 2010 році, а якщо це вдасться іншій стороні, то ситуація розвиватиметься інакше", - сказав Литвин.

Як повідомлялося, 21 серпня Конституційний Суд України почав розгляд справи щодо принципів існування коаліції.

Зокрема, 105 народних депутатів просять КС дати тлумачення терміну або змісту поняття "Коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України" з урахуванням конституційного положення про встановлення мінімального кількісного складу коаліції.

Крім того, вони просять дати офіційне тлумачення терміну або змісту поняття "Припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у ВР" з урахуванням конституційного положення про встановлення мінімального кількісного складу коаліції.

Депутати пояснюють необхідність розгляду конституційного представлення тим, що 6 червня 2008 року голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк оприлюднив заяви народних депутатів Юрія Бута (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") і Ігоря Рибакова (фракція Блоку Юлії Тимошенко) про вихід з коаліції, і в результаті чисельність коаліції зменшилася до кількості, менше визначеної Конституцією України.

За матеріалом: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «"Якщо Тимошенко знову створить коаліцію, її не зупинять аж до фінішу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути