четвер, 17 січня 2008 13:51

"Ахметов допомагає Ющенку контролювати Тимошенко"

Політолог, директор Української філії Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Малинкович прокоментував вимогу Президента України Віктора Ющенка до членів уряду-представників НУ-НС щодо узгодженої роботи з Секретаріатом Президента.

"Я вже говорив про те, що в країні сформувався новий інститут влади. По суті, це розгалужений Секретаріат Президента. Сюди входять люди з абсолютно різних політичних сил. Головне їх завдання - підтримувати лінію Президента проти Тимошенко і всіх, хто заважатиме його управлінню країною. У цей інститут входить і команда Ахматова", - зокрема сказав він.

Тимошенко заявила, що її така перспектива не влаштовує

Малинкович підкреслив, що зараз що крупні бізнесмени фактично контролюють економіку країни. "Скоро в їх руках будуть всі основні економічні інститути. Все це Ющенко тримає для того, щоб контролювати Юлію Володимирівну. Сама Тимошенко в Дніпропетровську заявила, що її така перспектива не влаштовує, і якщо її на кожному кроці стримуватимуть, то вона піде на президентські вибори", - відзначив політолог.

На його думку, цей конфлікт поки продовжується, тому і відбувається концентрація сил навколо Президента.

"Орієнтуватися на НУ-НС він вже не може. У суперечці з Тимошенко там більшість не на його стороні, тому йому важливо все-таки "сколотити" якусь політичну силу. Але оскільки та сила, про яку я говорю, політично не представлена: це окремі бізнесмени, окремі чиновники і так далі, він хоче підпорядкувати НУ-НС цій політичній силі. НУ-НС вередує. Мають місце сварки, які, як говорить Зварич журналістам, не треба обговорювати. Мета Президента саме така, щоб було якесь політичне представництво, була узгоджена позиція цієї сили з НУ-НС. А в НУ-НС немає ніякої узгодженої позиції. Там, по-перше, до Секретаріату Президента є в цілому негативне відношення, а по-друге, між собою там немає згоди", - пояснив Малинкович.

За матеріалами: Forum.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов допомагає Ющенку контролювати Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути