Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 15:50

"Яценюк-спікер не гарантує прем"єрство Тимошенко"

"Яценюк-спікер не гарантує прем"єрство Тимошенко"
Директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко не виключає, що кандидатура Юлії Тимошенко на пост прем"єр-міністра може не набрати достатньої кількості голосів в парламенті.

"Я б поки не був таким категоричним, що Тимошенко буде прем"єром. Обрання Яценюка спікером, на мій погляд, значно покращує шанси Юлії Володимирівни (Тимошенко) стати прем"єром, але ризики залишаються", - сказав Фесенко.

Політолог прогнозує, що опоненти демократичної коаліції зроблять спроби "домовитися з окремими депутатами, які не дуже хочуть бачити Юлію Тимошенко на посаді прем"єра і або вивести їх з коаліції (просто перевербувати), або зробити так, щоб вони не проголосували за Тимошенко".

Фесенко як і раніше вважає, що демократична коаліція не буде стабільною, не тільки тому, що має невелику перевагу в голосах, але і тому, що у суб"єктів коаліції "залишаються дуже серйозні і істотні як програмні суперечності, так і групові, особові".

На думку політолога, не подоланий конфлікт між молодими лідерами "Нашої України - Народної Самооборони" і керівником секретаріату президента Віктором Балогою.

Фесенко відзначив, що цей конфлікт подоланий лише формально і якщо він загостриться в "недалекій перспективі", то поставить під загрозу існування нинішньої коаліції, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «"Яценюк-спікер не гарантує прем"єрство Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути