Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2007 08:42

"Яценюк буде найприйнятнішим спікером для ПР"

Нинішній керівник МЗС України Арсеній Яценюк є найприйнятнішою кандидатурою для Партії регіонів на посаду Голови Верховної Ради.

Таку думці агентству висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Для Партії регіонів кращий Арсеній Яценюк , ніж хтось з "помаранчевих" радикалів. З одного боку, це відкриває можливість до прем`єрства Тимошенко, хоча це ще не 100%, але з іншого боку, це дає можливість збудувати парламент як широку депутатську корпорацію, хоча й побудовану за фракційним принципом", - сказав Карасьов.

На його думку, це дасть змогу Партії регіонів доволі ефективно володіти інструментами законодавчого впливу і політичного тиску на коаліцію і уряд.

Разом з тим, за словами політолога, варіант обрання "помаранчевого радикала" спікером робить парламент більш конфліктним.

Карасьов вважає, що в ситуації, що склалися, сценарій широкої коаліції, швидше за все, маловірогідний, оскільки у Президента немає мо жливості погодитись на такий формат через позицію виборців і більшості в НУ - НС, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюк буде найприйнятнішим спікером для ПР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути