Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 08:51

"$25 млн на рік коштуватиме Україні членство в НАТО" - Тарасюк

"НАТО має інвестиційний фонд, який складається з внесків країн-членів. Польща – країна член НАТО, яка за своїми параметрами наближена до України, хоча за ВВП, звичайно, більша в 3 рази, сплачує свій щорічний внесок у НАТО в розмірі 29 млн доларів. Ця цифра є результатом участі країни-члена НАТО у різних програмах, і вона вираховується від потенціалу держави та встановлюється шляхом переговорів. За умови вдалих переговорів ця цифра для України може становити десь 25 млн доларів", - повідомив голова Народного Руху, Голова парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, заступник голови фракції НУНС Борис Тарасюк.

За словами політика, "в разі вступу в НАТО Україна щорічно сплачуватиме 25-30 млн доларів, що в розрахунку на кожного платника податків становить десь 1 долар на рік. Для порівняння, такі потужні країни-члени НАТО як Великобританія, Франція і Німеччина сплачують щорічно членський внесок у розмірі близько 200 млн доларів. А у нейтральної Швеції військові витрати на рівні 4 млрд євро в рік або 600 доларів в розрахунку на душу населення.

Україна щорічно на "воєнку" витрачає близько 1,78 млрд доларів. У Польщі ці витрати дорівнюють 100 доларам на душу населення. Можна порівняти, скільки зможе заощадити Україна будучи в Альянсі", повідомляє прес-служба НРУ.

Зараз ви читаєте новину «"$25 млн на рік коштуватиме Україні членство в НАТО" - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути