Ексклюзиви
понеділок, 08 лютого 2016 11:45

П'ятьом "беркутівцям" оголосять звинувачення в розстрілах на Майдані

П'ятьом "беркутівцям" оголосять звинувачення в розстрілах на Майдані
dt.ua

Зараз розглядаються справи 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які причетні до розстрілу учасників Майдану у лютому 2014 року.

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

"Є покази свідків, фото, відео, які дають можливість висувати звинувачення бійцям спецроти київського "Беркуту", 5 із яких арештовані, ще 20 — у розшуку", - сказав він.

За словами Горбатюка, щодо двох "беркутівців" здійснюється судовий розгляд. Ще по трьох завершене слідство, і вони знайомляться з матеріалами кримінального провадження.

Також прокурор повідомив про перевірку 80 поранень і 48 вбивств, скоєних 20 лютого на Інститутській.

"Не буде такого, що 5 беркутівців, які зараз знаходяться в Україні, понесуть відповідальність за усі вбивства. В офіційних документах, де ми повідомляємо особам про підозру, ідеться, що скоординовано діяв озброєний загін під керівництвом командира, і учасники загону спільно вчиняли дії щодо потерпілих. Не обов'язково кожен із них застосував зброю щодо протестувальників. Вони діяли злагоджено, скоординовано: одні стріляли у протестувальників, інші забезпечували їхню охорону. Але це теж виконання спільного умислу на спричинення вогнепальних поранень і вчинення вбивства. Тому ми інкримінуємо ці злочини кожному з озброєних учасників, які перебували там у той час. Думаю, що завдяки допитам свідків та підозрюваних вдасться визначити, хто безпосередньо стріляв, хто здійснював охорону і хто кого із потерпілих убив чи поранив", - заявил он.

За словами Горбатюка, "беркутівці" повинні до 8 лютого ознайомитися зі справою. 9 лютого їм вручать обвинувальний акт.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьом "беркутівцям" оголосять звинувачення в розстрілах на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути