середа, 15 грудня 2010 13:55

П'яну українську делегацію в Німеччині безкоштовно годували і поселили у готелі - Табачник

П'яну українську делегацію в Німеччині безкоштовно годували і поселили у готелі - Табачник

Глава Міністерства освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник констатує відсутність офіційних претензій влади Німеччини до України у зв'язку з інцидентом, який стався з українською делегацією в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

"Підкреслюю, жодного документа, який би визначав претензії до України, до українських громадян немає, не існує", - заявив Табачник у коментарі журналістам.

Разом з тим він зазначив, що особисто обговорив цей інцидент з послом України в Німеччині Наталією Зарудною, а 14 грудня обговорив цю ситуацію з МЗС України.

За словами міністра, вже є офіційна позиція МЗС. Цей документ направлений до Міносвіти і Кабінету Міністрів. За результатами розслідування цього інциденту констатовано, що претензій до української сторони немає.

Також Табачник відзначив, що на Всесвітній фестиваль молоді делегацію формували громадські організації, і жодна державна установа не фінансувала цю поїздку, і відповідно не впливала на формування делегації.

На думку міністра, факт, що авіакомпанія за свій рахунок нагодувала і розмістила в готелі учасників делегації, які пропустили свій рейс, свідчить про те, що випадок за характером не має нічого спільного з інцидентом, що стався в 2009 році в цьому ж аеропорту з на той момент міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Нагадаємо, 14 грудня глава МОН просив посольство України в Німеччині перевірити інформацію про затримку делегації Міносвіти 12 грудня в аеропорту Франкфурта-на-Майні. Українська делегація з 59 осіб, що направлялася в Йоганнесбург (ПАР), затрималася 12 грудня в аеропорту Франкфурта-на-Майні через те, що кілька її учасників не були допущені на борт літака, оскільки перебували у нетверезому стані.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «П'яну українську делегацію в Німеччині безкоштовно годували і поселили у готелі - Табачник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути