середа, 11 грудня 2019 10:50

Путін заманює Зеленського у пастку

Путін заманює Зеленського у пастку
Найважливіше для Зеленського - не купитися на прийоми Путіна, пишуть у ЗМІ.

Президент РФ Володимир Путін заманює президента України Володимира Зеленського у пастку, граючись в "доброго поліцейського".

"Путін іде по шляхом умовного умиротворення. Насправді це - ключова небезпека. Тому що хороший Путін значно небезпечніший за злого. Останній зрозумілий, передбачуваний, йому можна і є що протиставити. Перший інший: він плавно змушує тебе сісти на газову голку, повернути в бік Росії. Він купує і підкуповує", - пише журналіст Олександр Демченко на Lb.ua

Путіну "було цікаво обволікати, задобрювати українського президента, граючи у піддавки - десь погоджуватися, десь відмовлятися. Він промацував ґрунт".

Адже очевидно, що російська армія може завтра піти у повномасштабний наступ проти України. Чи не для цього варіанту РФ вимагала в Парижі розведення військ по всій лінії фронту - щоб отримати більш вигідний плацдарм для наступу? - йдеться у публікації.

"Але Путін зараз грає роль не поганого, а доброго поліцейського. Він говорить про потепління у відносинах, пропонує Зеленському 25-відсоткову знижку на російський газ, погоджується з пропозиціями українського президента.

Найважливіше - не купитися на цей прийом", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандські переговори". Пряма трансляція

Також в України була опція забрати в Росії $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу у питанні газу. Сума була би значимою для державного бюджету. Але Зеленський заявив, що українська сторона погодились взяти не грошима, а газом.

"Було незрозуміло, чому українська делегація погодилася з позицією російських візаві. Може бути, нам просто поставили ультиматум, і ми уникли неприємної ситуації", - говориться в публікації.

До питання відновлення Україною повного контролю за державним кордоном повернуться на зустрічі у "нормандському форматі" через чотири місяці. Про це на прес-конференції у Парижі сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін заманює Зеленського у пастку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути