четвер, 02 червня 2022 17:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче спровокувати голод у світі - голова Єврокомісії

Путін хоче спровокувати голод у світі - голова Єврокомісії
Володимир Путін хоче спровокувати голод у світі. Фото: kremlin.ru

Президент України Володимир Путін навмисно блокує експорт українського зерна.

Він хоче спровокувати голод у світі. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час форуму GLOBSEC-2022 у Братиславі та опублікувала свій виступ у Twitter.

За її словами, Брюссель робить все можливе, щоб допомогти розблокувати українські порти для експорту зерна і доправити його на зовнішні ринки.

"Путін блокує експорт зерна через Чорне море. Жахливо бачити, що Путін навмисно блокує поставки зерна для світу. 50 відсотків Всесвітньої продовольчої програми припадає на українське зерно. Нам це зерно дуже необхідне", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон сказав Путіну розблокувати експорт українського зерна

Фон дер Ляєн впевнена, що російський президент не відчуває відповідальності за те, що провокує голод у світі. Він абсолютно свідомо наказує бомбардувати українські зерносховища.

Вона наголосила, що наразі в Україні заблоковано близько 20 млн т зерна. Для того, аби його постачати суходолом, у ЄС створили спеціальні коридори. Завдання є дуже складним, але його виконати необхідно.

"Близько двох третин території України становить чорнозем – один із найродючіших ґрунтів у світі. Це є символом українського прапора, що символізує жовте поле пшениці під блакитним небом", - пояснила голова Єврокомісії.

Через те, що Росія блокує українські порти, у світі збільшиться кількість людей, які голодують. За словами заступника продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Мауріціо Мартіни, їх буде 218 млн.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче спровокувати голод у світі - голова Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути