четвер, 06 листопада 2008 13:02

Проти Москаля можуть порушити кримінальну справу. Догрався

Проти Москаля можуть порушити кримінальну справу. Догрався

Служба безпеки України передала до Генпрокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно депутата від НУ-НС Геннадія Москаля.

Про це на брифінгу у четвер заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, у матеріалах справи задокументовано участь Москаля, який є першим заступником голови комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, у незаконному наданні статусу ветеранів Великої вітчизняної війни людям, які е мають на це право.

"СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата Геннадія Москаля, пов"язану насамперед з порушенням закону про статус ветеранів війни, конкретніше - про незаконне надання документів та статусу учасників бойових дій чиновникам, або ж просто хабарникам, які не мали жодного відношення до бойових дій і кров ніде не проливали", - сказав Наливайченко.

За його словами, відповідний статус отримали "деякі молоді та дуже спритні люди, зокрема по справі фігурує один з заступників комітету з питань нацміграції".

На запитання, чи міг Москаль сам підписувати відповідні посвідчення ветеранів, Наливайченко сказав:

"На жаль, він сам і підписував посвідчення". При цьому він не уточнив, чи отримував Москаль за це гроші.

Наливайченко також зазначив, що СБУ у вівторок оприлюднить усі матеріали даної справи для того, щоб уникнути звинувачень збоку фігурантів справи у політичних переслідуваннях.

Він додав, що СБУ звернулася до Генпрокуратури, а також планує звернутися до Верховної Ради з вимогою реагування керівництва на озвучену інформацію.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Проти Москаля можуть порушити кримінальну справу. Догрався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути