субота, 14 квітня 2007 10:45

Прокуратура підтвердила факт кримінальної справи проти Лавриновича

Прокурор Києва Євгеній Блажівський підтверджує факт порушення кримінальної справи відносно міністра юстиції України Олександра Лавриновича, але повідомляє, що відмінив її як незаконну.

- Кримінальну справу дійсно порушив один із співробітників прокуратури Києва, але вона скасована мною як незаконна", - сказав Блажівський в ніч на суботу в інтерв"ю журналістам.

За його словами, кримінальну справу порушив начальник відділу прокуратури Києва Анатолій Матіос. Справу відкрили після звернення народних депутатів від БЮТ.

За словами Блажівського, він сам дізнався про порушення кримінальної справи від чергового по Генпрокуратурі України.

Відповідаючи на питання про санкції щодо співробітника столичної прокуратури, який порушив кримінальну справу, Блажівській сказав: "Однозначно, він порушив кримінальну справу, не провівши перевірки по зверненню, не поінформувавши нікого з своїх керівників".

Коментуючи інформацію про приїзд пізно увечері в будівлю прокуратури Києва заступника генпрокурора Віктора Пшонки і, нібито, обшук у кабінеті співробітника прокуратури, який порушив кримінальну справу, Блажівський сказав, що Пшонка був у прокуратурі Києва, але "ніхто нічого не шукав ні у слідчого, ні в його кабінеті".

Раніше народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко повідомив, що прокуратура Києва винесла ухвалу про порушення кримінальної справи проти міністра юстиції Олександра Лавриновича у зв"язку з невиконанням указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

За словах Писаренко, заяву в прокуратуру подали близько 10 народних депутатів - членів фракції БЮТ.

- Це депутати, які приходили до Лавриновича на прийом позавчора і вчора, які намагалися зрозуміти, чому міністерство не виконує свої обов"язки відповідно до положень закону, - сказав Писаренко.

У той час, прокурор Києва не підтвердив цей факт, також його не підтвердили і в головному слідчому управлінні Генпрокуратури.

Міністр юстиції Олександр Лавринович назвав інформацію депутатів від БЮТ про порушення стосовно нього кримінальної справи "пропагандистським матеріалом", передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура підтвердила факт кримінальної справи проти Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути