Ексклюзиви
вівторок, 15 липня 2008 08:35

Прокуратура передала до суду ще одну справу про підкуп на виборах в Києві

Прокуратурою Дніпровського району Києва направлено до суду кримінальну справу стосовно трьох громадян, які у травні 2008 року під час виборів Київського міського голови і депутатів до Київради готувалися через підкуп схилити виборців на підтримку однієї з політичних сил, чим перешкодити киянам вільно реалізовувати свої виборчі права.

Про це повідомила прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка, зазначивши, що кримінальну справу було порушено за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України ("готування до злочину" та "перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаному з підкупом виборців, вчиненому за попередньою змовою групою осіб").

Загалом для підкупу цими трьома громадянами було підготовлено та частково використано 24 тис. грн.

На даний час обвинуваченим обрано міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд.

Санкцією перелічених вище статей Кримінального кодексу України передбачається покарання у вигляді позбавлення волі від двох до п"яти років, додала Мушка.

Минулого тижня прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням громадянки К., яка у травні 2008 року під час виборів Київського міського голови і депутатів Київради проводила незаконну агітацію на підтримку одного з політичних блоків, видававши громадянам по 300 грн., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура передала до суду ще одну справу про підкуп на виборах в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути