Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 15:57

Продавчиня з райцентру дала мільйон гривень - ЗМІ розповіли про касу колишніх "регіоналів"

Продавчиня з райцентру дала мільйон гривень - ЗМІ розповіли про касу колишніх "регіоналів"
Партія "Опозиційний блок" 2017 рокуотримала 48 млн грн з бюджету і продовжила "добирати" фінансування у фіктивних фірм - ЗМІ. Фото: korrespondent.net

Партія "Опозиційний блок" 2017 року отримала 48 млн грн з бюджету і продовжила "добирати" фінансування у фіктивних фірм.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Від подібних фірм партія отримала трохи менше 4 млн грн. Зокрема, понад 1 млн перерахувала компанія "Полі-буд-сервіс", заснована жителькою міста Обухів Любов'ю Поліщук.

Власниця "фірми-спонсора" фактично працює в одному з обухівських магазинів. Її мати розповіла, що жінка продала свої паспортні дані невідомим і вони зареєстрували кілька фірм.

"Їй платили 200-300 гривень. Ось вона приїхала, їй платили якісь гроші. Ну я ж не знала. Потім, коли приїхала податкова, побачили, що різні підписи. Вона живе зі мною, жодних грошей в неї нема. Якби вона отримала мільйон, хіба вона б не купила квартиру?" – сказала мати Любові.

Одну з компаній донора "Опозиційного блоку" підозрюють у конвертації та легалізації грошових послуг. Так, ТОВ "Аделінка" фігурує у кримінальному провадженні про перерахування ДП "НСК "Олімпійський" коштів новоствореним фірмам за неіснуючі охоронні послуги. Ще одна фірма, зареєстрована на Поліщук, – "Осато" – фігурувала у кримінальній справі ПАТ "Укртрансгаз" по закупівлі обладнання для реконструкції компресорної станції "Долина". Загалом на Поліщук записали майже 30 фірм.

Ще 2,5 млн пожертвувало "Опоблоку" ТОВ "Агротрейдмаркет", засноване маріупольцем Сергієм Степановим, який володіє ще 20 фірмами. Низка його компаній також фігурує у кримінальних справах з обготівкування (ТОВ "Торгмеблі", ТОВ "Укррентпром", ТОВ "Мілліор інвест").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Невиїзний" Добкін похвалився, як катався в Австрію

"Опозиційний блок" - політична сила, яка утворилася шляхом об'єднання партій для участі у позачергових виборах до Верховної ради 2014-го. Є прямим нащадком Партії регіонів.

Фракція "Опозиційний блок" має 43 членів у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Продавчиня з райцентру дала мільйон гривень - ЗМІ розповіли про касу колишніх "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути