середа, 10 вересня 2008 16:58

Про розпад демкоаліції Яценюк готовий оголосити у вівторок

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк готовий в перший пленарний день (йдеться про 16 вересня) оголосити про вихід фракції "Наша Україна – Народна самооборона" із коаліції, якщо відповідна заява не буде відкликана.

Про це Яценюк сказав на прес-конференції.

Він зазначив, що згідно ст. 65 Тимчасового регламенту ВР, заява про вихід з коаліції набуває чинності "не менше, ніж за 10 днів". Він зазначив, що в перший день в разі невідкликання заяви НУ-НС про вихід із коаліції, головуючий на засіданні парламенту зобов"язаний оголосити про вихід фракції із коаліції. Він нагадав, що після цього відраховується 30-денний термін, після якого Президент України може розпустити парламент.

На уточнення журналістів, чи він оголосить таке рішення, Яценюк відповів: "якщо заява не буде відкликана, то звичайно зроблю таке оголошення. Це мій обов"язок".

В той же час він зазначив, що нинішні учасники коаліції матимуть можливість знову створити коаліцію, підписавши нову коаліційну угоду.

2 вересня парламент ухвалив закони, якими вносяться зміни до закону про Кабмін, про СБУ та до закону про Конституційний Суд, а також закон, на який було подолано вето Президента, про тимчасові слідчі комісії парламенту. Ці закони були ухвалені за відсутності у сесійні залі частини депутатів із фракції НУ-НС.

У блоці "Наша Україна – Народна самооборона" такі дії БЮТ назвали зрадою і скликали екстрене засідання фракції, на якому було ухвалено рішення про вихід з коаліції.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Про розпад демкоаліції Яценюк готовий оголосити у вівторок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути