четвер, 06 лютого 2014 13:50

Призначенням нового голови Волинської ОДА Янукович продовжує будувати вертикаль "регіоналів" в областях - політолог

Призначенням нового голови Волинської ОДА Янукович продовжує будувати вертикаль "регіоналів" в областях - політолог
Тарас Літковець Фото: "Волинська правда"

Призначенням головою Волинської ОДА Олександра Башкаленка влада і далі демонструє конфронтацію з народом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог, старший викладач кафедри політології Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки Тарас Літковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив нового голову Волинської ОДА

"Те, що Борис Клімчук написав заяву під тиском народу, це добре. Він все, що міг зробити для Волині, вже зробив і, ніби за інерцією, ще займав цю посаду. Хоча він популярністю не користувався серед волинян, адже захоплювався популізмом і демагогією", - зауважив експерт.

На думку Літковця, призначення колишнього першого заступника голови Волинської ОДА було прогнозованим.

"Але Башкаленко очолює обласний осередок Партії регіонів. Це свідчить про те, що влада не збирається здавати позиції, не відступає. І Янукович продовжує вибудовувати вертикаль Партії регіонів в областях. Як це позначиться на житті волинян? Ніяк. Волиняни як працювали, так і далі будуть працювати. Як добували вугілля в Нововолинську, так і добувають. Як ходили вчителі в школи, а лікарі в лікарні, так і будуть далі ходити. Єдине, чого волиняни очікують від влади, аби вона їм не заважала", - зазначив політолог.

За словами експерта, призначення позначиться на політичному житті волинян.

"Тому що лідер обласної організації Партії регіонів, проти якої власне і повстали волиняни і вся Україна, призначається головою обласної державної адміністрації. Отже, влада не збирається здавати свої позиції", - сказав Літковець та назвав такий розвиток подій провокативним та конфронтуючим.

Крім того, політолог не виключає, що в подальшому відбудеться "проста рокіровка кадрів".

"Клімчук буде, наприклад, головою обласної ради. А колишнього голову обласної ради зроблять першим заступником губернатора. Такі варіанти також розглядаються", - зазначив Літковець.

Також політолог припустив, що якщо в Україні відбудуться дострокові президентські і парламентські вибори, а також вибори органів місцевого самоврядування, то робота Башкаленка на посаді буде знівельована цими політичними процесами.

"Тому що після таких подій тих 9-10%, які на Волині підтримували Партію регіонів, буде набагато менше", - зауважив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Призначенням нового голови Волинської ОДА Янукович продовжує будувати вертикаль "регіоналів" в областях - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути