Ексклюзиви
четвер, 06 лютого 2014 14:18

Призначення нового губернатора Волині може зіграти злий жарт з Януковичем - політолог

Призначення нового губернатора Волині може зіграти злий жарт з Януковичем - політолог
Олександр Башкаленко. Фото: www.voladm.gov.ua

Попередній губернатор Волині був більш хитріший і вмів не радикалізувати ситуацію.

Про це Gazeta.ua сказав виконавчий директор Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, політолог Михайло Шелеп, коментуючи призначення на посаду голови обласної адміністрації Волині Олександра Башкаленка.

На його думку призначення Башкаленка на посаду губернатора є "поганим" для волинян з кількох причин.

"По-перше, Башкаленко є головою обласного осередку Партії регіонів. Це показує, що думка волинян не цікавить президента. По-друге, попередній губернатор був більш хитріший, намагався робити те що треба і не радикалізувати ситуацію. Теперішній губернатор на це все зважати не буде. У нього принцип: є ціль — не бачу перепон. Ця людина має менше моральних стримувачів перед тим, як давати якісь команди. Це може призвести до загострення як політичної так і економічної ситуації на Волині", - сказав він.

"Є незадоволені цією кандидатурою з боку багатьох волинян. Найбільше, мабуть, незадоволені громадські активісти. Тому що вони кілька тижнів намагаються проводити кампанію проти Партії регіонів і її членів, які підтримують "криваву" політику провладної партії", - додав Шелеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З приходом нового губернатора на Волині продовжаться репресії - журналіст

Політолог відзначив, що таке призначення може зіграти "з президентом злий жарт", адже настрої в області можуть навпаки радикалізуватися.

"Климчука в багатьох колах вважали авторитетною особою, його поважали і коли були радикальні настрої проти президента, то він умів вивести ситуацію з крайнощів. Це навіть показала ситуація з блокуванням адміністрації: коли в інших регіонах вони були захоплені, то на Волині, зокрема, завдяки стриманості губернатора, силового протистояння не відбулося, а просто пішли у відставку ключові особи", - сказав він.

"Зараз чітко видно, що областю керуватиме "регіонал", партієць "до кості". Авторитет в нього зовсім інший. Тому це може стимулювати опозиційних волинян до активних дій. Можливо навіть, що зараз провладні депутати в облраді, так зване "болото", при новому губернаторі будуть по іншому сприймати реальність", - зауважив Шелеп.

Нагадаємо, відповідно до указу президента України від 5 лютого цього року головою Волинської ОДА призначено Олександра Башкаленка.

Зараз ви читаєте новину «Призначення нового губернатора Волині може зіграти злий жарт з Януковичем - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути