Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2019 16:37

Приватбанк Коломойському "повернули" недоброчесні судді

Приватбанк Коломойському "повернули" недоброчесні судді
Судді, які визнали націоналізацію "Приватбанку", виявились недоброчесними. Фото: Цензор.НЕТ

3 суддів, які прийняли рішення про незаконність націоналізації "Приватбанку", недоброчесні. Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Це головуючий суддя Качур Ігор Анатолійович, судді Келеберда Володимир Іванович та Амельохін Віталій В'ячеславович.

Качур у деклараціях за 2013 та 2014 роки не вказує про те, що йому на праві користування (проживання) належить квартира площею 69,3 кв.м з 2002 року, про що вказано в декларації за 2015 рік.

Володимир Келеберда, ймовірно, фіктивно розлучився з власною дружиною аби приховати майно від декларування. Про це повідомили журналісти "Наших грошей". Суддя подавав документи для здійснення будівництва заміського будівництва, однак у результаті власницею будинку стала дружина судді, з якою він напередодні розлучився. При цьому за свідченням консьєржів, суддя та його колишня дружина продовжують проживати разом. Суддя користується автомобілем, який належить на праві власності колишній дружині. У випадку спільного проживання суддя мав би задекларувати зазначений заміський будинок. Сам суддя у своєму коментарі відзначив, що все задекларував правильно.

Амельохін Віталій у 2013 році отримав службове житло у Києві від Окружного адміністративного суду Києва. За даними реєстру судових рішень, суддя подав позов щодо зобов'язання голови суду звернутися із вимогою виключити квартиру із числа службових і передати судді у постійне користування, який було задоволено, а відповідне рішення було виконане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вова посміхається, а Бєня повертається" - мережі обурюються рішенням суду щодо Приватбанку

Так суддя отримав квартиру після звільнення з посади судді та фактично використав своє службове становище в особистих цілях.

У 2013 році своїм рішенням Володимир Келеберда забороняв ВО "Свобода" та іншим суб'єктам, що реалізують право на мирне зібрання, проводити мітинги біля будівлі Гостинного двору. У свою чергу Віталій Амельохін у складі колегії прийняв постанову, якою узаконив рішення Кабінету Міністрів щодо виключення будівлі Гостинного двору у Києві зі списку пам'ятників архітектури та відмовив у ініціюванні включення Гостинного двору до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. За інформацією з веб-сайту "Depo.ua" у 2012 земельну ділянку під будівлею передали для проведення реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою. Вищевказане рішення визвало численні протести серед захисників пам'яток архітектури Києва.

У грудні 2016 року Кабінет міністрів за пропозицією Нацбанку й акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію держава витратила понад 155 млрд грн.

Сьогодні Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію Приватбанку. Коломойський заявляв, що не збирається повертати собі націоналізований Приватбанк, але хоче повернути капітал у $2 мрд.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк Коломойському "повернули" недоброчесні судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути